Parteneriat pentru sprijinirea activităților catehetice și didactice la Balș

Elevii de la Școala Gimnazială Nr. 1 din Balș au participat săptămâna aceasta la prima activitate din cadrul parteneriatului „De mici învățăm a fi creștini”, derulat împreună cu Parohia „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, Catedrala „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” și Biserica „Cuvioasa Parascheva” din Protoieria Slatina II Nord, informează „Ziarul Lumina”.

„Copii, părinți, preoți și profesori ne dorim ca ora de religie să fie înțeleasă și să devină o lecție de viață. De aceea, viața sfinților și îndemnurile Mântuitorului nostru, Domnul Iisus Hristos, ne ajută să ne îndeplinim misiunea de credință la catedră, în societate și în biserică”, a explicat Elisabeta Iliuță, profesorul inițiator.

Elevii, însoțiți de mai multe cadre didactice, au participat alături de familiile lor la hramul parohiei, au primit iconițe și s-au putut închina la racla cu veșmintele Cuvioasei Parascheva, înțelegând mult mai bine însemnătatea praznicului, cinstirea pe care o datorăm sfinților și modelul de viață al Sfintei Cuvioase Parascheva.

Comentarii Facebook


Știri recente