Parohul din Dăeni a botezat al cincilea copil al unei familii. Oferă mamelor ajutor în timpul sarcinii și după

Părintele Alexandru Balaban, parohul din Dăeni, județul Tulcea, a botezat sâmbătă cel de al cincilea copil al unei familii locale. Nașă a fost Elena Lazăr, solista Coralei Nihil Sine Deo a parohiei, iar slujba a fost oficiată de părintele paroh.

„Acțiunea a făcut parte din proiectul «Dăruiește viață – Spune NU avortului» și e un proiect de suflet pentru copii”, a scris parohul pe Facebook. „Prin acest proiect oferim mamelor ajutor pe perioada sarcinii, ajutor la naștere și după naștere, pentru a crește copiii.”

Părintele Alexandru Balaban, parohul din Dăeni, județul Tulcea, a botezat sâmbătă, 28 ianuarie 2022, cel de al cincilea copil al unei familii locale. Foto: Facebook / Alexandru Balaban

Părintele Alexandru Balaban face apel la familiile care se confruntă cu o sarcină neașteptată și cred că nu-și mai permit încă un copil:

„Copilul va fi botezat de noi, trebuie doar să veniți cu el la biserică. Aici vom oferi totul gratis, serviciu religios, inclusiv masa după botez pentru cei prezenți”.

Părintele Alexandru Balaban, parohul din Dăeni, județul Tulcea, a botezat sâmbătă, 28 ianuarie 2022, cel de al cincilea copil al unei familii locale. Parohul a oferit și masa de botez pentru toți participanții. Foto: Facebook / Alexandru Balaban

Anul acesta, parohul din Dăeni își propune să pună piatra de temelie la Așezământul pentru copii și mame – Dăeni, unde vor putea fi găzduite mame în dificultate împreună cu copiii lor și mame în criză de sarcină care nu au unde locui.

Părintele Alexandru Balaban, parohul din Dăeni, județul Tulcea, a botezat sâmbătă, 28 ianuarie 2022, cel de al cincilea copil al unei familii locale. Parohul a oferit și masa de botez pentru toți participanții. Foto: Facebook / Alexandru Balaban

Până atunci, lucrările continuă la așezământul social din curtea Bisericii „Sf. Parascheva” din Dăeni. Acesta are în prezent loc de joacă pentru copii, bucătărie – care trebuie dotată și mobilată –, sală multifuncțională, care la nevoie poate fi folosită pe post de o capelă, sală de mese și băi moderne.

Montarea șapei la așezământul social al Parohiei Dăeni vineri, 27 ianuarie 2022. Foto: Facebook / Alexandru Balaban

„Mulțumim din suflet celor ce ne sprijină, meritul e al dumneavoastră!”, a transmis parohul. Necesarul de materiale pentru Așezământul social al parohiei se găsește aici.

Părintele Alexandru Balaban s-a apropiat de Biserică la sfârșitul adolescenței, după un accident cumplit, care aproape că l-a lăsat infirm. Și-a revenit după ce a văzut în vis o femeie care semăna cu Sf. Parascheva și care l-a dus la un spital.

După accident, a renunțat la fotbalul de performanță, a cunoscut un părinte care i-a schimbat viața și a urmat calea învățământului teologic.

Donează

Titular cont: Asociația Sfânta Maria -ocrotitoarea celor necajiți-DAENI
Banca: Raiffeisen Bank Tulcea
Cont: RO18RZBR0000060018201343 LEI
Cont: RO48RZBR0000060021264645 EURO
Cod BIC (Swift): RZBRROBU
PayPal: [email protected]
Revolut: 0730322737
Descarcă și completează Formularul 3.5% cu datele asociației parohiale. Apoi trimite-l la Administrația Financiară de care aparții.

Vezi și:

Foto: Facebook / Alexandru Balaban

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente

Catedrala Moților din Huedin va fi renovată

Catedrala Moților din Huedin va fi renovată. Lăcașul de cult a fost ctitorit de Protoiereul martir Aurel Munteanu. Lucrările de renovare vizează înlocuirea învelitorii acoperișului cu tablă din cupru, retencuirea pereților, amenajarea curții și altele.…