Parohul comunității românești din Turcia slujește sâmbătă la Izmir

Părintele Sergiu Vlad va sluji Sfânta Liturghie sâmbătă, 7 august, la Biserica Aya Fotini din orașul Izmir.

Înaltpreasfințitul Părinte Bartolomeu, Mitropolit de Smirna, a acordat binecuvântare ca slujba să fie oficiată în limba română.

„Întrucât ne aflăm în Postul Adormirii Maicii Domnului, după Sfânta Liturghie voi spovedi. Vă așteptăm!”, a scris Părintele Sergiu Vlad pe Facebook.

Ministerul Afacerilor Externe estimează că în Turcia trăiesc aproximativ 4.000 de persoane, majoritatea cu reședința în zonele metropolitane Istanbul, Ankara, Izmir și Eskișehir.

Părintele Sergiu Vlad este parohul comunității românești din Turcia. Din 2004, Patriarhia Ecumenică a dat în folos ortodocșilor români ctitoria brâncovenească „Sfânta Muceniță Paraschevi” din Istanbul, unde slujește regulat Părintele Sergiu Vlad.

Vezi și:

Foto credit: Părintele Sergiu Vlad

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul României la spectacolul „Sf. Nicolae în mijlocul copiilor”: Apărător al dreptei credinţe şi învăţător al iubirii milostive

Patriarhul României a participat luni la ediția a 12-a Spectacolului cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor” şi a rostit un cuvânt de binecuvântare. Evenimentul a fost organizat de Sectorul învățământ şi activități cu tineretul al…