Parohia Voila în haine de sărbătoare

Credincioșii din Parohia Voila, Protopopiatul Făgăraș 2, județul Brașov au trăit clipe de bucurie duhovnicească în Duminica a 12-a după Rusalii, când Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului a binecuvântat lucrările efectuate în ultimii ani la Biserica „Sfântul Nicolae” din localitate. Credincioșii din Voila l-au întâmpinat pe ierarh înveșmântați în costumele populare specifice meleagurilor de la poalele Munților Făgăraș, iar în soborul slujitor, alături de preotul paroh Ionel Aurel Șerban, s-au mai aflat starețul Mănăstirii „Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus și exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Sibiului, arhimandritul Ilarion Urs și protopopul de Făgăraș 2, Ioan Tărcuță.

Biserica a fost înconjurată de soborul slujitor și credincioși, iar ierarhul a stropit locașul cu apă sfințită.

În cuvântul de învățătură, potrivit mitropolia-ardealului.ro, IPS Mitropolit Laurențiu a vorbit credincioșilor din Voila despre Evanghelia citită la Sfânta Liturghie, în care ne-a fost prezentată întâlnirea Mântuitorului Iisus Hristos cu un tânăr bogat. Părintele Mitropolit a explicat pe larg învățăturile pe care ni le oferă acest text evanghelic și a evidențiat posibilitatea deschisă de harul Legii Noi de a ne desăvârși spiritual.

Preotul paroh Ionel Aurel Șerban a fost hirotesit iconom și a primit dreptul de a purta brâul roșu, ca semn de apreciere pentru întreaga activitate pastorală și administrativă de la Voila. Părintele Șerban i-a mulțumit ierarhului pentru vizita pastorală și pentru distincția primită, iar mai apoi a prezentat pe scurt lucrările efectuate în ultima perioadă la biserica mare din sat. Locașul de cult a fost reînnoit la exterior, iar la interior s-au înlocuit ferestrele, mobilierul și s-au achiziționat obiecte de cult noi.

Adunarea și Consiliul parohiale, precum și primarul Ovidiu Gheorghe Șerban și Consiliul local au primit acte de cinstire din partea IPS Mitropolit Laurențiu, pentru a arăta aprecierea și mulțumirea față de ostenelile din ultima vreme în a reda frumusețea bisericii mari din localitate.

Comentarii Facebook


Știri recente