Parohia Viişoara din jud. Cluj, la ceas aniversar

La împlinirea a 80 de ani de la sfințirea bisericii parohiei, comunitatea ortodoxă din Viișoara (jud. Cluj), Protopopiatul Turda, a primit duminică, 27 martie 2016, vizita a doi ierarhi, informează Radio Renaşterea. Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, şi Înaltpreasfinţitul Părinte Pavlos, Mitropolit de Drama, au oficiat cu acest prilej Sfânta Liturghie în lăcaşul de cult ocrotit de Sfântul Ioan Botezătorul și de Sfânta Ana

În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei a explicat textul evangheliei vindecării slăbănogului din Capernaum, evidenţiind faptul că Mântuitorul Hristos este doctorul sufletelor și al trupurilor.

La finalul Sfintei Liturghii a fost oficiat un parastas pentru ctitorul sfântului locaș de cult, Ioan Vescan. De asemenea, Mitropolitul Pavlos de Drama și Exarh al Macedoniei i-a mulțumit Înaltpreasfințitului Andrei pentru ocazia de a fi prezent în comunitatea de la Viișoara, dar și pentru primirea de la Cluj. Totodată, ierarhul i-a îndemnat pe credincioși să se roage pentru poporul grec datorită greutăților pe care le înfruntă din cauza situațiilor economice și a fluxului de imigranți.

Pentru întreaga activitate în slujba Bisericii, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei le-a acordat preoţilor parohiei Viişoara distincția de iconom stavrofor, iar celorlalți membrii ai consiliului și comitetului  parohial, cât și primarului localității, diplome de aleasă cinstire.

 

Comentarii Facebook


Știri recente