Parohia Turnu Ruieni gazda Cercului pastoral-misionar Caransebeş

La Parohia Turnu Ruieni din Protopopiatul Caransebeș s-a reunit joi, 26 martie 2015, cel de-al V-lea Cerc pastoral misionar din Episcopia Caransebeșului. Alături de clericii și profesorii de religie aparținători Cercului pastoral-misionar Caransebeș, la eveniment a participat și Preasfințitul Părinte Episcop Lucian.

Întâlnirea a debutat în biserica parohială „Sf. Cuvioasă Parascheva”, cu săvârșirea Sfintei Liturghii a Darurilor înainte sfințite, în cadrul căreia a fost susținută o predică la Duminica a V-a din Post, a Cuvioasei Maria Egipteanca și o cateheză cu tema „Taina Pocăinţei în viaţa creştină”. La final în contextul Anului comemorativ al păstorilor de suflete, s-a oficiat și o slujbă de pomenire pentru clericii adormiți în Domnul.

În continuare a urmat conferința „Parohia și biserica parohială, centrul vieții spirituale a comunității creștine ortodoxe, adunată în iubirea Preasfintei Treimi”. S-au dezbătut cu acest prilej și problemele parohiale cât și dificultățile cu care se confruntă profesorii de religie în unitățile de învățământ.

„Ne-am bucurat la acest cerc pastoral-misionar de slujirea exemplară a preoților rânduiți la Sfânta Liturghie și observăm că preoții din Episcopia Caransebeșului oficiază cu regularitate Liturghia Sf. Grigorie Dialogul și astăzi s-a dovedit acest lucru. Aceste reuniuni nu fac altceva decât să ne determine și mai mult să intensificăm viața pastoral-misionară din Eparhia noastră și de aceea Îl rugăm pe bunul Dumnezeu ca toate discuțiile, concluziile și hotărârile pe care le-am adus astăzi să poată fi implementate spre binele credincioșilor noștri și spre folosul sufletesc al celor care slujim și ne ostenim în ogorul Domnului”, a arătat Preasfințitul Părinte Lucian.

Scopul celor 19 cercuri pastoral-misionare organizate la nivelul Episcopiei Caransebeșului este de a dinamiza misiunea preoților și a profesorilor de religie și a găsi noi metode de a-i apropia pe credincioși de valorile autentice ale Bisericii noastre.

(Articol realizat de Diac. Pavel Canea şi Darius Herea)

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…