Parohia Sfinții Apostoli din București dedică opt zile satului românesc

Satul românesc va fi evocat într-o serie de manifestări organizate pe parcursul a opt zile de parohia Sfinții Apostoli din București.

În perioada 22-29 iunie rugăciunea și cultura vor crea o atmosferă de sărbătoare în rândul credincioșilor care vor participa la activitățile organizate.

Sâmbătă, 22 iunie 2019, în prima dintre „Zilele Parohiei Sfinții Apostoli”, va fi oficiată Sfânta Liturghie, urmată de o cateheză și activități recreative din lumea satului dedicate copiilor.

Cel de-al doilea eveniment va fi conferința cu tema „Familia creștină și satul românesc” susținută de Pr. Nicolae Tănase de la Valea Plopului. Conferința va avea loc marți, 25 iunie, începând cu ora 18:00.

Ziua de joi va fi dedicată copiilor, care vor putea participa la atelierul de creație populară și la concertul „Satul în creația corală românească” susținut de Corul Symbol.

Lucrările realizate în cadrul atelierului de creație populară vor fi expuse spre cumpărare în ziua hramului, la intrarea în biserică. Suma strânsă va fi direcționată către Asociația Pro-vita de la Valea Plopului.

Programul se va încheia cu oficierea Sfintei Liturghii în data de prăznuire a Sfinților Apostoli Petru și Pavel.

Parohia Sfinții Apostoli Petru și Pavel este situată în sectorul 5 al Capitalei, pe strada „Sfinții Apostoli”, nr. 1A.

Foto credit: Merg în București

 

Comentarii Facebook


Știri recente