Parohia „Sf. Parascheva” din Brăila, un sprijin pentru copiii cu dizabilităţi şi bolnavii de cancer

Parohia „Sfânta Cuvioasă Paracheva” din Brăila a devenit un sprijin pentru copiii cu dizabilităţi şi bolnavii de cancer.

În ultimii doi ani, 8 copii cu dizabilităţi din Brăila au primit lunar între 400-500 lei, iar unii dintre ei au primit cărucioare adaptate.

Ajutorul comunităţii parohiale a fost îndreptat în perioada de timp menţionată şi către persoanele diagnosticate cu boli grave, precum cancerul sau leucemia. Valoarea sumei donate a fost de 70.000 de lei.

În prezent, 50 de persoane nevoiaşe primesc câte o masă caldă, de două ori pe săptămână, în cadrul casei praznicale amenajată în curtea parohiei. De multe ori, o masă caldă au primit şi cei 60 de asistați de la adăpostul de noapte de pe Strada Eroilor.

„Pandemia a afectat serios activitatea bisericii, însă, chiar și în aceste condiții, am continuat activitatea filantropică. Anul trecut am donat suma de 30.000 de lei pentru achiziționarea de aparatură la Spitalul Județean de Urgență Brăila, împreună cu Arhiepiscopia Dunării de Jos și cu Protopopiatul Brăila”.

„Parohia noastră a donat, de asemenea, 2.000 de măști de protecție și 5.500 mănuși chirurgicale – echipamente medicale de peste 16.000 de lei – Serviciului de Ambulanță Județean, Penitenciarului Brăila și Penitenciarului Tichilești”, a precizat Pr. Paroh Stan Ştefan.

Tot în perioada pandemiei, enoriașii au donat 13 tablete în valoare de 7.000 de lei copiilor de la Școala nr. 4 „Alexandru Ioan Cuza” și un televizor Colegiului Național „Gh. M. Murgoci”, la festivitățile ocazionate de împlinirea a 100 de ani de existență.

Sursă foto: playtech.ro


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente