Parohia „Sf. Elefterie”: Film despre Arhim. Dometie Manolache și conferință cu Pr. Ștefan Buchiu

Parohia „Sf. Elefterie” din Capitală organizează în săptămânile următoare două evenimente dedicate Anului omagial 2022: o proiecție de film despre Arhim. Dometie Manolache și o conferință despre isihasm cu Părintele Profesor Ștefan Buchiu.

Departamentul de tineret al parohiei organizează miercuri, 23 martie, începând cu orele 19:00, proiecția filmului documentar  „Părintele Dometie Manolache, monah mărturisitor și darnic”, realizat de Trinitas TV.

Proiecția are loc, în prezența lui Răzvan Clipici, realizatorul filmului, la Așezământul pastoral-cultural de la demisolul Bisericii „Sf. Elefterie”.

Arhim. Dometie Manolache, duhovnicul Mănăstirii Râmeț, a plecat la Domnul la numai 51 de ani și a fost recent propus pentru canonizare în anul 2025. Părintele Dumitru Stăniloae, propus și el pentru canonizare, spunea despre Părintele Dometie că a fost „un erou al credinţei, un suflet de mare sfinţenie şi puritate”.

Seara culturală de la Biserica „Sf. Elefterie” va fi urmată, în 5 aprilie de la ora 18:00, de o conferință susținută de Părintele Profesor Ștefan Buchiu, cu tema „Sf. Ier. Grigorie Palama, exponent al reînnoirii isihaste”.

Anul 2022 este Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului și Anul comemorativ al sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț în Patriarhia Română.

Foto credit: Arhiva Basilica.ro / Raluca Ene

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente