Parohia românească din Antwerpen oferă două burse de studiu

Începând cu anul școlar 2020-2021, Parohia Antwerpen va oferi două burse lunare în valoare de 100 euro/lună, pentru un elev de liceu, respectiv un student, cu rezultate şcolare bune, dar cu posibilităţi materiale reduse.

„Altfel spus, încercăm să ajutăm doi tineri cu potențial și cu poftă de învățătură să își termine studiile, cu nădejdea că punem astfel umărul la formarea profesioniștilor omenoși de mâine”, menţionează pr. George Vâlcu pe site-ul parohial.

Bursele de anul acesta vor merge la Sibiu şi Galaţi.

„În acest an, vom sprijini pe un student în anul III de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu și un elev din anul II de la Seminarul Teologic Ortodox din Galați”, a precizat Pr. Vâlcu.

Oferirea unor burse de studiu, a spus părintele paroh, poate contribui la rezolvarea unei părţi dintr-o problemă socială stringentă: lipsa de calitate profesională.

„Cu toții ne văităm adesea că, oriunde mergem, nu avem parte de oameni profesioniști și omenoși. Nu suntem mulțumiți nici de doctori, nici de avocați, nici de profesori și nici de preoți.

„Confruntat, la un moment dat cu această realitate, unul dintre marii duhovnici ai neamului nostru a exlamat: Preoții buni nu ne sunt trimiși de Dumnezeu din cer, cu parașuta! Preoții buni trebuie făcuți, crescuți!. Extrapolând, putem aplica acest principiu oricărei alte profesii, desigur”.

Bursele poartă numele „Theotokos” (Născătoare de Dumnezeu) și sunt privite ca „daruri de la Maica Domnului, făcute prin mâinile noastre, ale celor ce ne bucurăm de ocrotirea ei”.

„Cum spunem noi de obicei, Maica Domnului, sub a cărei ocrotire se află parohia noastră de aproape trei decenii și din ale cărei daruri și binecuvântare ne bucurăm cu toții cărora ne-a fost dat să ne legăm, pentru mai lung sau mai scurt timp, de această biserică”.

Parohia românească din Antwerpen are hramul Naşterea Maicii Domnului.

Foto credit: Public domain

Comentarii Facebook


Știri recente