Parohia Ortodoxă Română din Tokyo – un deceniu de activitate. Apel la implicare în proiectele comunității

Anul acesta se împlinesc zece ani de când Patriarhia Română, la solicitarea credincioșilor din Japonia, a trimis pe cei doi preoți: Alexandru Nicodim și Cristian Gheorghiu, în comunitatea românească din Tokyo.

Actualul paroh, Pr. Daniel Corîu, a publicat recent pe site-ul oficial al Parohiei „Sf. Gheorghe” din Tokyo un apel la implicare și sprijinire a proiectelor începute în această comunitate. Între acestea se numără:

  • Realizarea și achitarea catapetesmei bisericii parohiale, a strănilor și a icoanelor Sfinților Apostoli, care vor sosi în iunie 2018.
  • Obținerea statutului juridic pentru parohie din partea statului Japonez (2019);
  • Organizarea și finanțarea unor evenimente aniversare la un deceniu de activitate în Japonia (28 Septembrie – 1 Octombrie 2018).

Părintele Daniel a subliniat necesitatea lansării acestui apel:

„Nu v-aș fi scris dacă nu ar fi fost cu adevărat nevoie. Însă, avem nevoie și am simțit că ritmul implicării a scăzut, tocmai acum când este nevoie cel mai mult. Mi-ar fi plăcut să nu cer, nu îmi face plăcere niciodată când cer. Dar și acum ca și alte dăți, nu cer pentru mine, ci pentru biserica dvs., a parohiei. Tot ceea ce facem, rămâne aici, ca mărturie peste veacuri, de osteneala și efortul nostru, al celor de azi”, a precizat Pr. Daniel Corîu.

Mesajul integral și datele de contact ale Pr. Daniel Corîu le puteți consulta pe site-ul oficial al Parohiei „Sf. Gheorghe” din Tokyo.

Foto credit: arhiva Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente