Parohia ortodoxă din Bibbiena, Italia, a donat aparatură pentru spitalul Judeţean Neamţ

Secția Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Neamț a primit marţi din partea parohiei ortodoxe din Bibbiena, Italia, zece frigidere noi și scutece din bumbac pentru nou-născuți.

Darurile au fost aduse de părintele Sabin Foca, originar din Piatra Neamţ, care de un an slujește în regiunea toscană Casentino.

Donaţia a fost oferită în cadrul proiectului filantropic „A venit și aici Crăciunul” demarat de părintele Sabin Foca,  proiect în care s-au implicat mai mulţi creştini din Italia.

„Am dorit să sprijinim și noi activitatea cadrelor medicale de la secția Neonatologie și am adus micul nostru dar în pragul sărbătorilor Nașterii Domnului pentru a le face șederea aici cât mai plăcută tinerelor mămici”, a declarat pr. Sabin pentru Mesagerul de Neamţ.

Dr. Ana-Maria Nechifor, medicul șef al secției Neonatologie, a precizat că „este un dar binevenit pentru mămicile noastre și pentru copilașii lor, mai ales că avem prematurii care trebuie să rămână o perioadă mai lungă în secție până pot fi externați”.

La final, părintele Sabin Foca a oficiat o slujbă de sfinţire a secţiei împreună cu preotul paroh Ștefan Apetroaei de la Biserica „Sfântul Spiridon” a spitalului.

Foto credit: Mesagerul de Neamţ

Comentarii Facebook


Știri recente