Parohia Niculițel a dus ajutoare la un orfelinat din Ismail și a stabilit modalități de continuare a sprijinului

Parohia Niculițel a dus marți un transport de ajutoare umanitare la un orfelinat din orașul Ismail, situat la nord de Tulcea, pe celălalt mal al Dunării. Împreună cu Șeful Consiliului Regional Odesa, a fost stabilit un mecanism prin care ajutoarele românilor să ajungă în zonele afectate de război.

Ajutoarele pentru Ismail au fost oferite de clerici și credincioși din Protopopiatul Niculițel al Episcopiei Tulcii și de voluntarii Parohiei Ceauș Radu din București. Transportul a fost însoțit de parohii parohiilor Niculițel I și II, preoții Ion Onea și Iulian Talpiș.

„Nevoile sunt mari în Ucraina: de alimente, medicamente și de haine, cum ar fi pelerine de ploaie”, a explicat Părintele Ion Onea pentru Radio Trinitas.

„Vă mulțumim din suflet pentru ajutorul acordat copiilor noștri. Noi mult vă iubim, vă respectăm și vă prețuim. Și mulțumim mult tuturor care au depus efort și muncă pentru ajutoarele acestea”, a declarat în limba română doctorul orfelinatul, Valentina Șulha.

La orfelinat sunt 110 copii cu vârste între 0 și 4 ani, care au nevoie în continuare de alimente, lapte praf, scutece și altele necesare unui bebeluș.

Părintele Ion Onea a discutat cu Anatol Urbanschi, Șeful Consiliului Regional Odesa, o metodă de cooperare pentru continuarea sprijinului.

Tulcenii au fost întâmpinați la Ismail și de Părintele Mihai Stegărescu, parohul bisericii din localitatea Hagi-Curda – Komîșivka, unica parohie română din regiunea Odesa subordonată Episcopiei Basarabiei de Sud a Patriarhiei Române. Săptămâna trecută, la această comunitate au ajuns două tiruri cu produse alimentare și de igienă, haine și medicamente.

Acestea au fost redistribuite în localități din sudul Basarabiei istorice, unde era activă pe vremuri Episcopia Cetății Albe – Ismai, a precizat parohul din Hagi-Curda.

„În primul rând aș vrea să mulțumesc Patriarhiei Române și episcopiilor care sunt la granița cu Ucraina pentru sprijinul și devotamentul de care au dat dovadă față de creștinii din Ucraina și de refugiați, pentru toate darurile pe care le-am primit”, a spus clericul sud-basarabean.

Părintele Ion Onea cu români din Barta, raionul Reni, unde va duce alte ajutoare în curând. Foto: Arhiva personală

Săptămâna viitoare, preoții din Protopopiatul Niculițel vor organiza un nou transport umanitar peste graniță, la locuitorii în majoritate români din satul Barta, raionul Reni.

Parohia Niculițel a dus săptămâna trecută un camion cu alimente și produse de necesitate la un azil de bătrâni din Satu Nou, pe malul ucrainean al Dunării.

Episcopia Sălajului a trimis și ea miercuri un tir cu ajutoare care vor ajunge la Ismail – cel mai probabil însoțite tot de clericii din Niculițel.

Vezi și:

Foto credit: Arhiva personală

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente