Parohia Mănăştur a primit vizita Chiriarhului Aradului

IPS Timotei

În Duminica a 21-a după Rusalii, 16 octombrie 2016, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a oficiat Sfânta Liturghie în Parohia Mănăstur, com. Vinga, Protopopiatul Arad, informează Protos. Iustin Popovici, Consilier Mass Media al Eparhiei.

Lăcaşul de cult şi-a sărbătorit hramul în ziua de pomenire a Sfintei Cuvioase Parascheva.

Exemplul Sfintei Paraschiva, ocrotitoarea acestei biserici, îndeamnă la urmarea Mântuitorului prin jertfa crucii cum oglindeşte şi iconografia şi imnografia acestor zile, a precizat Înaltpreasfinţia Sa în cuvântul de învăţătură.

Referitor la evanghelia duminicii, ierarhul a precizat că (în anul omagial 2016) este rânduită şi la deschiderea anului şcolar pentru educaţia religioasă a tineretului creştin ortodox, de formare a celor cărora le revine zidirea duhovnicească în continuare spre propăşirea Bisericii şi a ţării, a subliniat Înaltpreasfinţia Sa.

La final, părintele paroh Nicolae Ursu a mulţumit Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei pentru osteneală şi prezenţă, precum şi pentru dragostea părintească manifestată dintotdeauna faţă de bunii credincioşi ai Parohiei Mănăştur.

După Sfânta Liturghie, Chiriarhul arădean a vizitat locul unde se va construi o capelă mortuară pentru şi a dat îndemnurile necesare pentru ducerea la bun sfârşit a acestei lucrări.

***

Biserica  parohială din Mănăştur a fost zidită în anul 1831. Fundaţia bisericii este din piatră de codru, zidurile din cărămidă şi este acoperită cu tablă. Pictura originală a fost realizată de Liubomir Alexandrovici. In anul 1966 pictura a fost restaurată cu ajutorul pictorului Iulian Teodor din Arad, iar în anul 2007 de lucrări s-a ocupat pictorul Cosma Ioan din Timişoara. Biserica a fost sfinţită în 15 octombrie 1967 de către Preafericitul Patriarh Teoctist, pe atunci Episcop al Aradului. Din anul 1991 preot paroh este părintele Nicolae Ursu.

 

Comentarii Facebook


Știri recente