Parohia „Iancu Vechi – Mătăsari” din Capitală a oferit daruri pentru 100 de copii și șase familii de refugiați

Parohia „Iancu Vechi – Mătăsari”, din Capitală a organizat duminică a zecea ediție a evenimentului „Sfântul Nicolae – prietenul copiilor”, în cadrul căruia au fost oferite daruri pentru 100 de copii din parohie și din alte cartiere bucureștene și ajutoare pentru șase familii de refugiați găzduite pe raza parohiei.

Darurile pentru cei 100 de copii, în valoare totală de 10.000 lei, au inclus jucării, dulciuri, fructe, cărți de rugăciune și cărți cu povestiri religioase.

Partea a doua a serbării a fost dedicată unui grup de șase familii de refugiați, cu șapte copii, care sunt găzduiți într‑un centru din vecinătate. Aceștia se află permanent în atenția parohiei, iar duminică au primit în dar îmbrăcăminte și alimente specifice bucătăriei tradiționale din Siria, Afganistan și Palestina.

La final, Corul VOX COELESTIS al Bisericii „Iancu Vechi – Mătăsari”, dirijat de Răzvan Rădos, a susținut un concert de colinde și cântece de Crăciun.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din Capitală și în parteneriat cu Federaţia Asociaţiilor Vânătoreşti din România (FeAV), instituție care îl are ca ocrotitor spiritual pe Sf. M. Mc. Eustație, al doilea ocrotitor al Bisericii „Iancu Vechi – Mătăsari.

În luna decembrie, parohia mai desfășoară campania „Oferă o jucărie, fă o bucurie”, în care copiii sunt îndemnați să aducă la biserică o jucărie care să fie oferită copiilor fără posibilități în preajma Crăciunului.

Programul filantropic anual al parohiei include câte o masă cu trei feluri de mâncare oferită săptămânal pentru 30 de persoane (la domiciliu) și sprijin material periodic pentru peste 120 de familii din zonă.

Acestea primesc alimente, detergenţi, obiecte electrocasnice mici, mobilier, măşti medicale și alte obiecte de necesitate. Valoarea ajutorului oferit familiilor anul acesta a fost de peste 130.000 lei.

Foto credit: Ziarul Lumina / Andrei Butu

Comentarii Facebook


Știri recente