Parohia Foleștii de Sus își serbează miercuri cel de-al doilea hram

Miercuri, 16 ianuarie, în ziua Cinstirii lanțului Sfântului Apostol Petru, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, va oficia Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, la Biserica cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, din comuna Tomșani, satul Foleștii de Sus, județul Vâlcea, după cum aflăm de pe site-ul arhiram.ro.

În Arhiepiscopia Râmnicului, biserica parohială din satul Foleștii de Sus, este singura care prăznuiește ca hram „Închinarea cinstitului lanț al Sfântului Apostol Petru”. Este așezată pe drumul județean Băbeni-Horezu, de o parte și de alta a râului Bistrița, și face parte din comuna Tomșani, județul Vâlcea. Cuprinde satele Foleștii de Sus, Bălțățeni și cătunele Ogrăzele și Tabaci.

În centrul satului Foleștii de Sus se găsește biserica parohială, construită între anii 1895 și 1907, de către preotul Gheorghe Dumitrescu, iar sfințirea ei a fost săvârșită de către Preasfințitul Atanasie Mironescu, la 23 septembrie 1907. Fiind ocrotită de Sfinții Apostoli Petru și Pavel și de Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, biserica își sărbătorește unul dintre hramuri pe 16 ianuarie, de închinarea cinstitului lanț al Sfântului Apostol Petru.

Astăzi, Parohia Foleștii de Sus este păstorită de Părintele paroh Vasile-Emanoil Găman și Părintele Ion Găman.

Comentarii Facebook


Știri recente