Parohia buzoiană Unguriu, în zi de sărbătoare

Duminica a 6-a după Sfintele Paști – a Orbului din naștere -, a fost prilej de sărbătoare pentru credincioșii din localitatea buzoiană Unguriu. Sfânta Liturghie de la biserica parohială cu hramul „Sfinții Voievozi” a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, alături de un sobor de preoți și diaconi, informează arhiepiscopiabzvn.ro

În cuvântul de învățătură, Chiriarhul de la Buzău a explicat pericopa evanghelică a duminicii: „Prin minunea vindecării orbului din naștere, Mântuitorul a dovedit îndată, ceea ce afirmase odinioară, că El este „Lumina lumii” (Ioan 8, 12). Hristos este Acela Care ne luminează mintea și sufletul, ne ajută să ajungem la cunoștința adevărului. Din Sfânta Scriptură a intrat și în vorbirea populară acea sintagmă, când am înțeles un lucru: Acum m-am luminat, mi s-a luminat mintea, pentru că am înțeles ceea ce părea de neînțeles. De atunci până astăzi și până la sfârșitul veacurilor, oamenii au nevoie de lumină, dar nu numai de lumina de la soare – lumină creată, pentru că însuși soarele este creat -, ci mai ales de lumina interioară, care pătrunde în suflete, lumina harului Sfântului Duh, ce se revarsă asupra omului credincios, cinstitor de Dumnezeu”.

După încheierea Sfintei Liturghii, ierarhul a binecuvântat casa praznicală din imediata vecinătate a lăcașului de cult, așezământ social-filantropic ridicat prin strădania preotului paroh, Constantin Teșcan, care a fost sprijinit de enoriași.

Biserica Parohiei Unguriu a fost construită în perioada 1941-1943, pe locul alteia mai vechi, de la începutul secolului al XIX-lea.

Comentarii Facebook


Știri recente

Ziua Internațională a Copilului

Ziua Internațională a Copilului este sărbătorită pe 1 iunie în zeci de state. În 2016, Parlamentul Copiilor a obținut de la Parlamentul României transformarea Zilei Copilului în sărbătoare legală în România. „Ziua Copilului” este sărbătorită…