Parohia buzoiană Sf. Cuv. Parascheva oferă 25 de burse pentru tineri cu rezultate şcolare foarte bune

Parohia „Sfânta  Cuv. Parascheva”, prin Centrul Cultural-Filantropic „Cuvioasa Parascheva” care îşi desfăşoară activitatea sub patronajul spiritual al parohiei, oferă 25 de burse pentru tineri cu rezultate şcolare foarte bune.

Programul a demarat în 15 septembrie 2020. După evaluarea dosarelor, tinerii selectaţi vor primi burse lunare de studiu în valoare de 400 de lei.

„Apelul a fost lansat inițial în luna martie 2020, dar, din cauza situației create de starea de urgență și cea de alertă, calendarul programului pentru acest an s-a decalat”, a afirmat Pr. Prof. Cristian Marius Dima, vicepreşedintele Centrului Cultural-Filantropic „Cuvioasa Parascheva”.

El a mai spus că bursele vor fi atribuite tinerilor „cu performanțe și abnegație dovedite la studiu, cu bună-cuviință și preocupări voluntare, dar și cu o viziune coerentă asupra viitorului lor academic și profesional, chiar și în pofida unui mediu social defavorizant”.

Evaluarea dosarelor a fost efectuată de 8 profesori de la mai multe licee buzoiene, pe baza criteriilor organizatorilor.

După 7 ani de la derulare, Programul anual de burse de studii oferit de Centrul Cultural-Filantropic „Cuvioasa Parascheva” s-a dovedit a fi un real succes.

Centrul Cultural-Filantropic „Cuvioasa Parascheva” a fost înfiinţat în anul 2003. În cei 17 ani de activitate, sute de tineri și vârstnici din oraşul Buzău şi din afara acestuia au beneficiat de proiecte culturale și acțiuni filantropice.


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente