Parlamentul a instituit Ziua Națională a Lecturii: 15 Februarie

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri legea prin care Parlamentul a instituit Ziua Naţională a Lecturii în data de 15 februarie. Aceasta are ca scop încurajarea lecturii în rândul populaţiei.

Ziua va putea fi marcată în școli, la orele de curs, la biblioteci publice, muzee și alte instituţii educațional-culturale, care vor acorda asistenţă de specialitate şi vor monitoriza manifestările.

Institutul Cultural Român, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, ambasadele şi consulatele României pot susţine financiar şi logistic realizarea unor programe şi proiecte culturale sau educaţionale în această zi.

De asemenea, Societatea Română de Radiodifuziune, Societatea Română de Televiziune şi Agenţia Naţională de Presă Agerpres vor putea produce și difuza emisiuni de promovare şi încurajare a lecturii.

Deputatul Sebastian Burduja, unul dintre inițiatori, a spus anul trecut că un român citește mai puțin de cinci minute pe zi și doar o carte pe an în medie.

Şase minute de lectură pe zi pot reduce nivelul stresului cu până la 68%, arată un studiu al Universităţii Sussex. Lectura creşte empatia și dezvoltă vocabularul şi creativitatea.

Foto credit: Freepik.com

Comentarii Facebook


Știri recente