Părinţi la 50 de ani după ce primul copil l-au pierdut în #Colectiv. „Dumnezeu ne-a dat o altă haină albă”

Soţii Marcela şi Dorin Bucă şi-au pierdut primul copil în incendiul din clubul Colectiv. La doi ani distanţă, ei au dat naştere unei fetiţe.

Andrei, fiul lor, a murit alături de un prieten, ambii fiind absolvenţi de arhitectură. Erau poziţionaţi în primele rânduri la momentul tragediei şi nu au mai reuşit să iasă din club.

Andrei Bucă a murit, alături de peste 60 de tineri, în Clubul Colectiv. Foto credit: Totul despre mame

Potrivit Totul despre mame, acea zi fatidică de 30 octombrie 2015 îi urmăreşte permanent pe părinţii lui.

„Pentru noi, ziua de 30 octombrie este o zi care s-a multiplicat. Pentru noi, în fiecare dimineaţă e o parte din 30 octombrie. Şi când ne culcăm e o parte din 30 octombrie. Şi peste zi e un 30 octombrie. Nu e doar 30 octombrie o zi în calendar”, a declarat unul din părinţii lui Andrei pentru Adevărul.

Soţii Bucă la puţin timp după ce au aflat vestea cea tragică. Foto credit: Totul despre mame

La mai bine de şase luni după pierderea lui Andrei cei doi soţi au realizat că bucuria venirii unui nou copil în familia lor i-ar ajuta enorm să-şi ducă mai departe crucea vieţii.

„Nu cred că eu, după acel accident, am mai fost eu. Cred că vreo 6 luni de zile n-am ştiut ce se întâmplă cu mine şi am trăit într-o ceaţă. Când mi-am revenit cât de cât, mi-am dat seama că ori mai avem un copil, ori încetăm să mai existăm”, a spus Dorin Bucă pentru Antena3.

Soţii Bucă au devenit în 2017 părinţi pentru a doua oară. Fetiţei lor i-au dat numele Andreea Gabriela.

Părinţii lui Andrei la ieşirea din maternitate cu Andreea Gabriela. Foto credit: Totul despre mame

Soții Bucă sunt oameni foarte credincioși. Ei au construit o biserică, cea în care a fost oficiată slujba de înmormântare a fiului lor și și-au botezat fetița.

Dorin cântă la strană şi din momentul în care s-a născut Andreea Gabriela mărturiseşte că a început să cânte din nou din suflet.

„După acea haină neagră pe care am îmbrăcat-o la moartea lui Andrei, Dumnezeu ne-a dat o altă haină albă”.

„Nu găsim cuvintele care să exprime bucuria cu care ne-a umplut sufletele acest copil. Nu vom găsi niciodată vorbele de bucurie şi de mulţumire lui Dumnezeu pentru minunea care a venit la noi în casă”, a mărturisit Dorin Bucă pentru Digi24.

Este aproape un miracol că la 52 de ani Marcela Bucă a rămas însărcinată în mod natural și a dus sarcina până la capăt.

Foto credit: Kanal D

Comentarii Facebook


Știri recente