Părintele Teofil Lefter, starețul Mănăstirii Pângărați, a fost pomenit la 11 ani după trecerea la viața veșnică

Părintele Teofil Lefter a fost pomenit sâmbătă la Mănăstirea Pângărați. Pe 2 februarie se împlinesc 11 ani de la trecerea la viața veșnică a starețului așezământului monahal.

Slujba de pomenire a fost oficiată de Arhimandritul Petroniu Marin, Exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Iașilor pentru zona Neamț și stareț al Mănăstirii Pângărați împreună cu un sobor de preoți.

La finalul parastasului, protosinghelul Siluan Antoci, starețul Mănăstirii Sfânta Cruce din Neamț, a evocat personalitatea părintelui și a zis că „înainte de a fi duhovnic, Părintele Teofil Lefter a fost om al Sfintei Liturghii”.

Arhimandritul Teofil Lefter s-a născut pe 7 martie 1959, în localitatea Letea Veche din judeţul Bacău. În data de 5 august 1986 a devenit frate la Mănăstirea Bistriţa din judeţul Neamţ, sub ascultarea Arhimandritului Ciprian Zaharia.

Anul 1987 a fost unul dintre cei mai importanți în parcursul său duhovnicesc: a fost călugărit în 2 februarie, hirotonit ierodiacon în octombrie și apoi, de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, a fost hirotonit ieromonah de către Înaltpreasfinţitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, pe atunci Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor.

În 1990 a intrat în obştea Mănăstirii Pângăraţi, iar în 1996 a fost numit stareţ al acesteia. Arhimandritul a plecat la Domnul în ziua praznicului Întâmpinării Domnului 2012, când se împlineau 25 de ani de la tunderea sa în monahism.

Foto credit: Mănăstirea Pângărați

Comentarii Facebook


Știri recente