Părintele Sofian Boghiu a fost comemorat la 16 ani de la trecerea în veşnicie

Sute de credincioşi s-au rugat sâmbătă împreună cu părinţii slujitori de la Mănăstirea Antim pentru sufletul Părintelui Sofian Boghiu, la 16 ani de la trecerea la Domnul.

Părintele Sofian a fost stareț al Mănăstirii Antim timp de aproape 50 de ani.

Programul liturgic a început cu slujba Sfintei Liturghii, după care a fost oficiată slujba de pomenire.

În omilia rostită, Protos. Vicențiu Oboroceanu, starețul Mănăstirii Antim, a făcut referire la viaţa Părintelui Sofian Boghiu şi a adus în atenţia celor prezenţi faptul că în lucrarea sa duhovnicul „punea foarte mult accent pe seriozitate, decenţă şi discreţie”.

Credincioşii s-au deplasat după slujbă la Mănăstirea Căldăruşani, unde se află mormântul Părintelui Sofian Boghiu.

A urmat slujba de pomenire în biserica mare a mănăstirii, precum şi un Trisaghion la mormânt, după care au fost împărţite credincioşilor pachete cu hrană.

Arhimandritul Sofian Boghiu, cunoscut duhovnic al românilor, supranumit de părintele Cleopa Ilie apostolul Bucureștilor, a fost deopotrivă pictor bisericesc și mărturisitor al credinței, pentru care a și fost întemnițat între anii 1958-1964.

Părintele Sofian, trecut la cele veşnice în 14 septembrie 2002, a rămas în conștiința celor care l-au cunoscut ca un duhovnic blând, smerit, răbdător și lesne iertător. Apreciat deopotrivă de autoritățile eclesiale cât și de credincioși, Părintele Sofian a format zeci de tineri care mai târziu au ajuns oameni de nădejde ai Bisericii și ai societății.

Foto Credit: Mănăstirea Antim

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…