Părintele Patriarh Daniel a hirotesit întru duhovnic 9 preoți din Arhiepiscopia Bucureștilor

Patriarhul Daniel a hirotesit întru duhovnic 9 preoți din Arhiepiscopia Bucureștilor. Slujba a fost oficiată miercuri în Paraclisul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Reședința Patriarhală. După oficierea serviciului religios, Patriarhul României a rostit un cuvânt în care a evidențiat că duhovnicia reprezintă pentru preot o continuă învățare.

Duhovnicia se învață studiind mereu lucrările Sfinților Părinți, dar și din experiența altor duhovnici și din propria experiență. Uneori învățăm de la credincioșii care sunt mai smeriți, postitori sau mai rugători decât noi. Duhovnicul trebuie să fie un om care îi învață pe alții, dar care învață la rândul lui de la alții, a spus Patriarhul României.

Preafericirea Sa a mai arătat că rugăciunea și experiența acumulată îl ajută pe duhovnic să trateze problema fiecărei persoane în funcție de situație.

În Ortodoxiei, experiența Duhului Sfânt se face în primul rând prin relația dintre duhovnic și credinciosul care se spovedește. Adesea Duhul Sfânt lucrează prin duhovnic, prin sfatul bun care se dă ținând seama de personalitatea fiecărei persoane. Pentru aceleași păcate nu se dau aceleași îndrumări duhovnicești, a precizat Părintele Patriarh.

În finalul cuvântului de învățătură, Părintele Patriarh a îndemnat preoții la responsabilitate în misiunea pastorală desfășurată în parohiile din care aceștia provin.

Foto credit: Robert Nicolae / Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente