Părintele Patriarh Daniel a adus cinstire moaștelor Sfintei Matrona

Înainte de a oficia Sfânta Liturghie la Mănăstirea Pokrovsky, Patriarhul Daniel a adus duminică cinstire moaștelor Sfintei Matrona, aflate în lăcașul de cult din capitala Rusiei. Cea pe care Sfântul Ioan de Kronstadt a numit-o „al optulea stâlp al Rusiei” se bucură de o mare cinstire în rândul poporului rus, dar și la nivel internațional.

A fost canonizată în data de 2 mai 1999, fiind una dintre cele mai apreciate sfinte ale Rusiei contemporane. Sfânta Matrona s-a născut în 1881 într-o familie de oameni simpli din satul satul Sebino, guberia Tula.

Deși a venit pe lume fără darul vederii și a pierdut folosirea picioarelor de la varsta de 17 ani, datorită vieții sale ascetice și rugăciunii necontenite, Dumnezeu a învrednicit-o de darurile vederii înainte și al facerii de minuni.

La finalul slujbei oficiată astăzi de Patriarhul Daniel în biserica așezământului monahal, stavrofora Teofania, stareța mănăstirii Pokrovsky, a dăruit Preafericirii Sale o icoană reprezentând pe Sfânta Matrona.

Vezi mai multe foto de la slujirea de astăzi aici.


Preafericirea Sa participă, în perioada 2-5 decembrie 2017, la festivităţile prilejuite de împlinirea a 100 de ani de la restabilirea patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusă.

În cursul zilei de ieri, Părintele Patriarh Daniel a participat la ședința solemnă a Sinodului Arhieresc al Bisericii Rusiei. Părintele Patriarh Daniel a rostit în plenul ședinței cuvântul intitulat Comuniune fraternă şi coresponsabilitate misionară.

Comentarii Facebook


Știri recente