Părintele Paisie Jung a vizitat Aşezământul Sfântul Ierarh Leontie de la Rădăuţi

Pr. Paisie Jung la RĂdăuţi

Părintele Paisie Jung a vizitat duminică Aşezământul Sfântul Ierarh Leontie. Stareţul mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului” din Austria a fost însoţit de părintele diacon Bartolomeu, vieţuitor al aşezământului monahal ocrotit de Maica Domnului.  

Oaspeţii au slujit Sfânta Liturghie în Biserica Aşezământului Sfântul Ierarh Leontie, răspunsurile liturgice fiind oferite de Copiii care formează Corul Bisericii Aşezământului. La final, copiii au susţinut un concert pascal.

Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului din Austria

Aşezământul a fost înfiinţat în luna ianuarie a anului 2015, atunci având loc punerea pietrei de temelie.

Momentan  obștea  acestui sfânt  locaș  viețuiește  în  micuțul  sat  St.  Andrä  am  Zicksee,  situat  la  în apropierea  Vienei.  Limbile oficiale  în  care  cei  cinci  viețuitori  ai  mănăstirii  slujesc  sunt  germana, greaca, dar şi română.

Mănăstirea aparţine de Patriarhia Ecumenică

Sfânta Liturghie oficiată în Biserica Aşezământului monahal. Foto credit: Aşezământul Sf. Ier. Leontie de la Rădăuţi

Aşezământul Sf. Ierarh Leontie de la Rădăuţi

Aşezământul Sfântul Ierarh Leontie, construit la iniţiativa Arhim. Iustin Dragomir, stareţul Mănăstirii Bogdana din Rădăuţi, este destinat orfanilor şi copiilor din familii cu posibilități financiare limitate.

Înfiinţat în toamna anului 2011, Aşezământul din municipiul Rădăuți, județul Suceava găzduieşte în prezent 122 de copii şi tineri (63 de fete şi 59 de băieţi), cu vârsta cuprinsă între 3 şi 18 ani, dar şi majori: şase studenţi, conform site-ului instituției.

Aşezământul de copii Sfântul Ierarh Leontie este un serviciu social ce asigură un mediu stabil și servicii integrate oferite beneficiarilor în vederea reintegrării în familie sau, după caz, a reintegrării socio-profesionale și pregătirii pentru viață independentă.

Scopul Aşezământului

Scopul Aşezământului este de a înlocui temporar sau atât cât este necesar – atunci când situaţia nu permite reintegrarea copilului în familia naturală sau în cea extinsă – a responsabilităţilor părinteşti.

Beneficiarii sunt din judeţul Suceava și sunt primiți la centru în urma unei hotărâri de plasament din partea Comisiei de Protecţie a Copilului Suceava sau a unei sentinţe judecătorești a Tribunalului Suceava.

La depistarea cazurilor, centrul social colaborează cu autorităţile locale, cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava şi cu parohiile din Eparhie.

În cadrul Așezământului lucrează următoarele categorii de personal: medic și asistent medical, logoped, asistent social, psiholog, manager resurse umane, 35 instructori educatori, referent spiritual biserică, contabil, administrator, și alți angajați.

Copiilor și tinerilor rezidenți li se oferă totodată posibilitatea dezvoltării spirituale prin intermediul Bisericii Acoperământul Maicii Domnului din incinta instituției și a referentului spiritual responsabil de aceasta.

Aşezământul a fost sfinţit de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în data de 6 noiembrie 2015.

Foto credit: Aşezământul Sfântul Ierarh Leontie de la Rădăuţi

Comentarii Facebook


Știri recente