Părintele orfanilor pomenit la Fundația Episcop Melchisedec din Roman

Tinerii beneficiari ai Centrului de Zi pentru copii și ai Centrului Social multifuncțional din cadrul Fundației „Episcop Melchisedec” din Roman, alături de numeroși credincioși și preoți romașcani, au participat ieri, 15 februarie 2014, la slujba parastasului oficiată de Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, la împlinirea a 191 de ani de la nașterea vrednicului de pomenire ierarh Melchisedec Ștefănescu, informează epr.ro.

Tinerii beneficiari ai Centrului de Zi pentru copii și ai Centrului Social multifuncțional din cadrul Fundației „Episcop Melchisedec” din Roman, alături de numeroși credincioși și preoți romașcani, au participat astăzi, 15 februarie, la slujba parastasului oficiată de Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, la împlinirea a 191 de ani de la nașterea vrednicului de pomenire ierarh Melchisedec Ștefănescu. Pe scena situată în imediata apropiere a capelei ce adăpostește mormântul părintelui Autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române, Preasfințitul Ioachim Băcăuanul a făcut pomenirea familiei marelui ierarh ce a trăit în a doua jumătate a veacului al XIX-lea, în care vocația monahală, a slujirii lui Dumnezeu s-a dovedit a fi una deosebită pentru întreaga Biserică strămoșească.

„Suntem nu departe de mormântul celui care a schimbat fața Arhiepiscopiei noastre și a societății românești din acele timpuri, Melchisedec al Romanului, care a marcat timpul și a ridicat acest așezământ ce astăzi îi poartă numele. An de an venim în acest parc pentru a-i face pomenire. I-am amintit în rugăciunile noastre și pe părinții săi, preotul Petru și presbitera Anastasia, care au avut cinci copii dedicați vieții monahale, rugători pentru neamul românesc. Astăzi, în parcul în care îi poartă numele funcționează două așezăminte caritabile, pentru cei necăjiți și pentru copiii care se pregătesc pentru a putea face față cerințelor și exigențelor societății românești”, a declarat Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, ierarhul care, prin implicare directă și numeroase eforturi, a redat frumusețea și strălucirea așezământului social-filantropic din Roman.

La sfârșitul slujbei, Preasfinția Sa a oferit tuturor celor prezenți la slujbă, colăcei și mere.

Comentarii Facebook


Știri recente