Părintele Necula, mesaj de solidaritate cu Italia: „S-au închis granițele, dar s-au deschis mai adânc inimile”

Părintele Constantin Necula a transmis un mesaj de solidaritate cu italienii și românii din Italia afectați de infecția cu coronavirus și de măsurile de combatere a acesteia.

El a evocat legătura profundă dintre poporul italian și cel român, care sunt înrudite prin latinitatea lor. La ora actuală, cea mai mare comunitate din diaspora românească se găsește în Italia.

„Rădăcina romană a existenței noastre e în suferință și întristare. E într-o dramatică situație de criză, care ne paște și ne aprovizionează propria noastră criză. Avem români peste tot, dar în Italia sunt cu milioanele”, a scris părintele Necula.

El a menționat generozitatea cu care italienii i-au primit pe românii stabiliți în Italia: „locașurile lor de cult ne-au fost oferite familiilor creștine românești”, „bibliotecile lor au devenit sursă de cercetare, iar universitățile lor ne-au primit ca pe niște frați”.

În acest moment de vulnerabilitate în fața bolii și morții, românii sunt alături de Italia, „chiar dacă acum pe aer și uscat și pe mare nu mai venim spre tine, iar ai noștri care vin dinspre tine sunt puși în carantină”, continuă mesajul.

Părintele Necula a îndemnat la rugăciune și i-a sfătuit pe români să-și manifeste susținerea morală față de italieni.

„Nu sunt singuri. Și nelăsându-i singuri, nici noi nu suntem singuri. S-au închis granițele, dar s-au deschis mai adânc inimile”, a scris el, urându-le românilor post liniștit și luminat.

Din cauza infecției cu COVID-19, România a suspendat temporar traficul aerian și transportul rutier și feroviar de persoane din România către Italia și din Italia către România.

Foto credit: Doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente