Părintele Necula, despre odihna așezării în pacea cu Dumnezeu – o urgență de grad zero

„Nu suntem născuți ca oameni să fim neliniștiți continuu. Din vreme în vreme, măcar, inima noastră are nevoie de odihna așezării în pacea cu Dumnezeu. Cred că este o urgență de grad zero”, scrie Părintele Necula în QMagazine.

În articolul publicat luni, Pr. Constantin Necula face referire la „liniște într-o vreme a tulburării fără sfârșit”:

Poate părea absurd să citești despre liniște într-o vreme a tulburării fără sfârșit. Dar dacă vă uitați pe facebook ori pe imaginile verii, pe fotografiile de pe Instagramul concediilor, un soi de infotrafic fără accidente, veți înțelege setea după liniște în care ne aflăm ca persoane, ca familii, ca Neam.

Părintele a recomandat aflarea liniștii în locurile „în care dacă taci exiști și nu te judecă nimeni că te încântă un apus de soare mai mult decât debilitatea unui discurs politic, în care teama de îmbătrânire este învinsă prin bucuria vieții simple”.

În contextul tulburărilor din țară și a evenimentelor recente soldate cu violențe, Pr. Necula a spus că liniștea care naște „soluția viețuirii” poate fi găsită permanent în Biserică.

M-am bucurat foarte tare că descopăr în Biserică punctul de rupere a tensiunii sociale, că trecând pragul spre interiorul Bisericii, omul asumă liniștea propusă de ea.

În finalul articolului, Părintele Constantin Necula a atras atenția asupra faptului că uităm că „pacea de sus” despre care vorbește Biserica, nu este o pace făcută prin legi ori decrete, prin dicteuri instituționale, ci „neliniștita pace a căutării liniștii”.

Foto: Constantin Necula / Facebook

Comentarii Facebook


Știri recente