Părintele Ioan Sauca l-a vizitat în Liban pe Patriarhul Ioan al Antiohiei

Pr. Ioan Sauca, secretar general interimar al Consiliului Mondial al Bisericilor (CMB), l-a vizitat pe Patriarhul Ioan al Antiohiei la Reşedinţa Sa din Balamand, Liban.

Preafericitul Părinte Ioan a prezentat situația dificilă din Patriarhia Sa. „Chiar dacă conflictele par să se fi calmat, situația oamenilor continuă să fie tragică”, a afirmat Patriarhul Ioan.

Patriarhul a transmis mulțumiri și aprecieri conducerii și personalului CMB pentru munca depusă în aceste vremuri dificile de pandemie și și-a exprimat recunoștința pentru eforturile depuse pentru a sprijini creștinii care se confruntă cu situații și provocări dificile în lume.

În timpul întâlnirii din 15 decembrie 2021, el și-a exprimat dorința de a participa la Adunarea CMB de la Karlsruhe, Germania, de anul viitor.

Audiența a durat mult mai mult decât era planificat, iar discuțiile au fost atât călduroase, cât și intense, precizează Consiliul Mondial al Bisericilor.

Pr. Ioan Sauca a vizitat și Institutul de Teologie „Sfântul Ioan Damaschin” din Balamand, o școală prestigioasă de teologie ortodoxă din Orientul Mijlociu, cu studenți din multe țări ale lumii, dar concentrată în special către creștinii vorbitori de arabă.

Acolo, secretarul general interimar al CMB a susţinut o prelegere.

Foto credit: CMB

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente