Părintele Gabriel Bunge, o cale de redescoperire a Ortodoxiei în Occident

Părintele Gabriel Bunge, recunoscut la nivel mondial ca specialist al spiritualității filocalice evagriene, este prezentat într-un interviu publicat pe Lumea Credinţei ca fiind „o cale de redescoperire a Ortodoxiei în Occident” pentru cei care Îl caută pe Dumnezeu.

Părintele, în vârstă de aproape 80 de ani,vieţuieşte şi primeşte pelerini la Mănăstirea Ortodoxă „Sfânta Cruce” din Elveţia, aflată în jurisdicţia Patriarhiei Moscovei.

În interviu, Părintele Gabriel Bunge oferă mai multe soluţii duhovniceşti cu privire la probleme cu care se întâlnesc creştinii în contemporaneitate.

Una dintre aceste soluţii face referire la îndepărtarea păcatelor din viaţa fiecăruia.

„Când noi ne amintim de numele lui Dumnezeu, nu putem în acel moment să fim mânioși sau supărați împotriva fratelui. Nu e posibil. Sunt două lucruri, ca și apa și focul”.

De aceea, noi ne rugăm continuu (II Tesaloniceni 5, 6), cum spune Apostolul. În acest mod trebuie să eliminăm toate păcatele”, a spus Părintele Gabriel Bunge.

La început, Părintele a fost eremit benedictin, iar de aproape zece ani este ortodox, iar schitul său benedictin „Sfânta Cruce” s-a transformat în Mânăstirea Ortodoxă „Sfânta Cruce”.

Interviul integral poate fi accesat aici.

Foto Credit: Lumea Credinţei

Comentarii Facebook


Știri recente