Părintele Dumitru Stăniloae a fost comemorat la București printr-o conferință duhovnicească

O conferință dedicată părintelui Dumitru Stăniloae a avut loc joi, 11 octombrie 2018 la Facultatea de Teolgie Ortodoxă din București „Justinian Patriarhul” în amfiteatrul care îi poartă numele.

Conferința a fost organizată de Cenaclul Sfântul Simeon Noul Teolog cu ocazia împlinirii a 25 ani de la trecerea marelui teolog la Domnul.

La eveniment au fost invitați nepotul părintelui Stăniloae, Dumitru Horia Ionescu și alte persoane care au fost apropiate pe parcursul vieții lui.

Părintele Gheorghe Holbea, președintele Cenaclului Sfântul Simeon Noul Teolog a declarat pentru Radio Trinitas ca la 25 ani de la trecerea la cele veșnice a părintelui Dumitru Stăniloae a hotărât să facă o seară duhovnicească, nu simpozion, pe care a intitulat-o „amintiri cu părintele Dumitru Stăniloae la 25 de ani de la trecerea sa la Domnul”.

Părintele a argumentat necesitatea acestei seri prin faptul că „îi avem încă pe cei care l-au cunoscut și care s-au bucurat de prezența și binecuvântarea părintelui Dumitru Stăniloae”.

„Mai întâi în această seară l-am invitat pe Dumitru Horia Ionescu, nepotul părintelui, apoi cei care au fost apropiați de părintele: Ana Bal, pictorul Horea Paștina, Florela și Daniel Suceava, Costea Munteanu și Costion Nicolescu” a precizat părintele conferențiar.

De asemenea, părintele Gheorghe Holbea a fost un apropiat al marelui teolog Dumitru Stăniloae.

Foto credit: captură Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente