Părintele Daniel Benga a fost invitatul Congresului anual preoțesc din Episcopia Spaniei și Portugaliei

Congresul anual preoțesc din Episcopia Spaniei și Portugaliei, desfășurat miercuri la Catedrala din Madrid, l-a avut invitat pe Părintele Profesor Daniel Benga de la Universitatea Ludwig-Maximilian din München, Germania.

Evenimentul a debutat cu slujba Vecerniei, la care au asistat Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Spaniei și Portugaliei, și Preasfințitul Părinte Teofil de Iberia, Arhiereu vicar al aceleiași eparhii.

Părintele Profesor Daniel Benga a susținut conferința „Pastorație și misiune în diaspora ortodoxă din Europa Occidentală”, urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Trei dintre temele teologice propuse spre dezbatere au fost: dragostea și bucuria – mesajul central al Evangheliei; provocările culturii secularizate occidentale pentru misiunea ortodoxă; diaspora ortodoxă – șanse și perspective.

Seara s-a încheiat cu o cină în cadrul căreia preoții au discutat despre experiențele, reușitele și provocările cu care se confruntă, îmbunătățindu-se astfel comunicarea și colaborarea între parohii.


Episcopia Spaniei și Portugaliei s-a înființat în 2007 și include 147 de comunități (parohii și filii) din cele două țări. Cifra include și trei mănăstiri în Spania și una în Portugalia.

Foto credit: Episcopia Spaniei și Portugaliei

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews


Știri recente