Părintele Constantin Necula a publicat un volum de predici

La Editura „Andreiana” a Arhiepiscopiei Sibiului a apărut recent volumul „Acolo va fi și inima voastră”, care reunește predici, meditații și cuvinte ale pr. conf. Constantin Necula, publicate în cursul anului trecut.

Volumul cuprinde peste 75 de predici și cuvinte la Evangheliile duminicale sau la sărbători importante, care au apărut în diferite publicații, cu un mesaj clar pentru toate vârstele și categoriile sociale.

Tema evanghelică este prezentată în cunoscutul stil scriitoricesc al părintelui, foarte deschis și prietenos, eliberat de rigorile și constrângerile academice ale scriituri teologice.

În prefața cărții părintele mărturisește că a „ales ca titlu exact textul Evangheliei Acolo va fi și inima voastră… (Matei 6, 14-21), învățând mereu că jurnalismul nu se face numai cu scrisul, ci și cu inima, cu preaplinul de hotărâre ce crește în ea”.

„Poate că nu reușim să pătrundem cu Vestea cea Bună în toate cotloanele sufletului ori în toate striațiile societății. Dar putem încerca, filele ziarelor fiind, deseori, scrisori de neuitare celor singuri, triști, abandonați de cei pe care au așteptat să-i crească mari”,  scrie părintele Constantin Necula în prefața volumului.

Printre titlurile cuprinse în volumul de față se numără: „Cât de greu e să fii Dumnezeu…”, „Învierea fiicei lui Iair și Învierea Bisericii”, „Rușinoșii și neru­șinarea”, „Adevărat. A Înviat!”, „Pâine fără circ”, „Vameși, farisei și… noi”, „Foamea și setea care ne hrănesc”, „România Cuminecată”, „Boboteaza e zvonul că se apropie Învierea…”, „Copilului se cuvine cea mai adâncă reve­rență…”, „Pedagogia aștep­tării” etc.

Comentarii Facebook


Știri recente