Părintele Constantin Necula a conferenţiat la Dej în faţa a peste 1.000 oameni

Tineri și bătrâni, oportunități și obstacole a fost tema prelegerii susţinută de Părintele Constantin Necula de la Facultatea de Teologie din Sibiu. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă, filiala Dej, în parteneriat cu Protopopiatul Ortodox Dej, Primăria Dej și Consiliul Județean Cluj. Conferinţa a avut loc duminică, 21 august 2016, la ora 19:00, în Sala Sporturilor din Municipiul Dej, informează Radio Renaşterea.

După expunere, Părintele Constantin Necula a răspuns întrebărilor adresate de cei din public, pe diferite teme.

La final, președintele Asociației Filantropia Ortodoxă Dej, Costinel Șoaită, a mulțumit tuturor celor care s-au implicat în realizarea acestui eveniment și a lansat un nou proiect social, în parteneriat cu Protopopiatul Ortodox Dej, acesta fiind intitulat Trimite un copil sărac la școală!

Scopul nostru este să asigurăm accesul la educație şi să sprijinim copii nevoiaşi pentru a merge la şcoală. Am vrea ca fiecare copil să aibă la început de an şcolar un ghiozdan, instrumente de scris, caiete şi alte lucruri care le sunt necesare pentru a se descurca la şcoală, a declarat Costinel Șoaită, președintele Asociației Filantropia Ortodoxă Dej.

Părintele Constantin Necula a absolvit Facultatea de Teologie Andrei Şaguna din Sibiu şi este doctor în teologie, specializarea catehetică-omiletică şi pedagogie creştină. Este autor a multor de volume de predici, de studii şi articole de omiletică şi catehetică, dar şi de cărţi pentru copii şi tineret. A tradus mai multe cărţi şi a scris articole în publicaţii din ţară şi străinătate. De asemenea, a semnat zeci de studii în limba română şi în limbi străine – franceză, italiană, germană – și numeroase recenzii. A susţinut sute de conferinţe în ţară şi în străinătate şi a participat la multe emisiuni de radio şi de televiziune, atât la posturi naţionale cât şi internaţionale.

Comentarii Facebook


Știri recente