Părintele Constantin Leonte a fost înmormântat

Preotul Constantin Leonte, slujitor la Biserica Sfântul Gheorghe din Bacău a fost condus duminică, 21 februarie 2016, pe ultimul drum, informează site-ul doxologia.ro. Mii de oameni au venit să se roage pentru odihna celui mutat în lumina cerească, în semn de recunoştinţă faţă de faptele bune pe care preotul Constantin le-a făcut în viaţa lor.

Slujba Înmormântării a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. La slujbă au participat preoți din cuprinsul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, cărora li s-au alăturat alți slujitori din diverse eparhii, foști elevi ai părintelui, colaboratori sau foști colegi de școală din Iași, Botoșani, Constanța și Suceava.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a explicat cum este definită viața unui preot: «În credință și în dragoste, în nădejede și blândețe, în curățenie și în vrednicie preoțească, pururea pomenite cu bună-cinste, te-ai înfrumusețat de Preaveșnicul Dumnezeu Căruia ai și slujit în această viață». Poate fi o înălțime mai mare decât cea cuprinsă în aceste cuvinte?! Spre acestea părintele Constantin a tins din toată inima. Niciodată nu ajungem acolo, dar vai de cel care pierde ținta la care trebuie să ajungă! Am simțit mereu că părintele tindea către aceasta”.

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei i-a încurajat prin cuvinte alese pe cei prezenţi, adăugând că, pentru cei care cred în Înviere, nu este loc de plâns. “Noi nu plângem pentru cel plecat în lumea veșniciei, ci pentru noi, care rămânem fără soț, fără tată, fără copil, fără duhovnic, fără prieten. Nu trebuie să uităm că «și dacă trăim și dacă murim, ai Domnului suntem!» Și părintele Constantin a fost al Domnului, este al Domnului și îl rugăm pe Domnul să fie al lui și în veșnicie. Din slava Împărăției cerurilor, cel plecat dintre noi ne spune că viața este scurtă, că viața noastră este în mâna Domnului. Omenește nu este ușor, dumnezeiește totul este posibil”, a spus Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Teofan.

Cuvinte de evocare a personalității părintelui Constantin Leonte au mai rostit: prof. dr. Ghiorghi Iorga, din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău, ing. Romeo Stavarache, Primarul Bacăului, și pr. Eduard Vasile Cozma, în calitate de fost elev și de cadru didactic la Liceul Teologic Ortodox Episcop Melchisedec din Roman.

“Toți cei prezenți au deplâns plecarea dintre cei vii a celui care le-a fost mentor, prieten și duhovnic, exprimându-și compasiunea pentru membrii familiei îndoliate”, a menţionat pr. Constantin Gherasim, parohul Bisericii Sf. Gheorghe din Bacău.

Părintele Constantin Leonte a trecut la Domnul vineri, 19 februarie 2016, la vârsta de 56 de ani. A fost cadru didactic în primii ani de la reînfiinţarea Seminarului Teologic din Roman şi inspector școlar de specialitate pentru disciplina Religie în cadrul Inspectoratului Şcolar al judeţului Bacău, în anul 1999 obţinând titlul de Doctor în Teologie.

Comentarii Facebook


Știri recente