Părintele Constantin Cojocaru a fost înmormântat

Părintele Constantin Cojocaru, fost profesor la Seminarul Teologic de la Mănăstirea Neamț, la cel din Suceava și la cel din Roman, a fost înmormântat astăzi, 20 februarie 2014, în localitatea nemțeană Lunca – Vânători, informează TRINITAS TV.

Slujba prohodirii a fost oficiată de Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Mesajul de condoleanțe al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel a fost citit de părintele Arhim. Timotei Aioanei, Superiorul Așezămintelor Românești din Țara

Sfântă.Părintele Constantin Cojocaru a îndrumat, ca profesor și duhovnic, generații de elevi seminariști. Mulți dintre ei au venit să-i aducă un ultim omagiu.

„Pentru un slujitor al Sfântului Altar, pentru un soț ca părintele Constantin, ca un tată pentru cei doi prunci, bunic pentru nepoții aici de față, dascăl de teologie pentru atâți arhierei, călugări și preoți de parohie și iată păstor de suflete pentru cei de aici, precum și din alte zone ale țării unde părintele a fost rânduit de arhiereu să păstorească, pentru toți aceștia părintele devine deja o amintire trecută care este fără de nădejde pentru cei care nu au nădejde în Învierea Domnului nostru Iisus Hristos, dar cu nădejde mântuitoare pentru cei care își deschid sufletul spre marea taină a Învierii Domnului Hristos”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Teofan.

Părintele Constantin Cojocaru a trecut la cele veșnice pe 16 februarie. A fost înmormântat la Lunca – Vânători pentru că, timp de mulți ani, a fost paroh acolo, slujind în biserica satului.

Comentarii Facebook


Știri recente