Părintele Ciprian Grădinaru participă la sărbătoarea Maicii Domnului Prodromiţa la schitul românesc din Athos

Părintele Ciprian Grădinaru

Arhim. Ciprian Grădinaru, eclesiarh al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, se află în Sfântul Munte Athos unde va participa la hramul Schitului românesc „Sfântul Ioan Botezătorul” – Prodromu.

Cinstirea icoanei Maicii Domnului Prodromița, conform calendarului iulian nerevizuit, se face în ziua de 25 iulie.

Cu ocazia acestei vizite, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Arhim. Ciprian Grădinaru a oferit Schitului Prodormu mai multe daruri: 25 veșminte liturgice, 50 metri material textil pentru confecționare de reverende și 300 metri material pentru lenjerii de pat.

Anul acesta, starețul Schitului Prodromu, dar și cel al Marii Lavre au participat pentru prima dată la sărbătoarea icoanei Maicii Domnului Prodromița la Paraclisul CMN, în data de 12 iulie 2018.

Părintele Prodromos de la Marea Lavră şi părintele Atanasie de la Schitul Prodromu au slujit atunci împreună cu Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop vicar patriarhal, și cu Părintele Ciprian Grădinaru.

Icoana Maicii Domnului Prodromiţa

Icoana Maicii Domnului Prodromiţa (adică Înaintemergătoarea) este o icoană făcătoare de minuni „nefăcută de mână omenească”, din tezaurul Schitului românesc Sfântul Ioan Botezătorul – Prodromu de la Sfântul Muntele Athos, supranumit Grădina Maicii Domnului.

O reproducere fidelă, în mărime naturală, a acestei icoane se află la Paraclisul CMN. Aceasta a fost pictată la atelierul Panselinos din Iaşi, iar ferecătura a fost realizată în Grecia.

Recent a fost adăugată în calendarul Bisericii Ortodoxe Române şi cinstirea Sfintei Icoane a Maicii Domnului – Îndrumătoarea de la Mănăstirea Neamț precum și a icoanei Maicii Domnului Siriaca de la Mănăstirea prahoveană Ghighiu.

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente