Părintele Chiril Lovin amintește: Paștele nu se săvârșește doar o dată pe an

Părintele Arhimandrit Chiril Lovin a spus la slujba de miercuri seară că în această „perioadă dureroasă a pandemiei” trebuie să fim conștienți că „Paștele nu se săvârșește doar o dată pe an”.

Arhim. Chiril, slujitor al Mănăstirii Antim, a oficiat Denia de miercuri seară în Catedrala Patriarhală.

În această perioadă, a spus părintele, „suntem chemați să ne pregătim mai mult duhovnicește, să-L dorim pe Hristos, să ne facem sufletele noastre foișor duhovnicesc în care Mântuitorul să vină la vremea potrivită pentru a ne împărtăși de Trupul și Sângele Său, a ne uni cu Sine spre iertarea păcatelor și spre viața de veci”.

„Dacă în perioada aceasta nu reușim toți să primim Taina Sfintei Spovedanii și a Împărtășaniei, avem totuși speranța și consolarea că în Legea Noului Testament Paștele nu se săvârșește doar o dată pe an și Mielul Pascal nu se jertfește doar la Ierusalim, ci Mielul nostru – Hristos, Paștele cel adevărat, se jertfește în fiecare Liturghie, în fiecare zi, în tot pământul”.

„De aceea, avem speranță în Dumnezeu, cultivând rugăciunea stăruitoare și pregătindu-ne duhovnicește”.

„Să ne gândim că Dumnezeu ne-a dăruit această perioadă spre îndreptare, spre pocăință, spre a fi un prilej de mai multă interiorizare și rugăciune. Și după trecerea acestei perioade, să ne pregătim pentru a primi dumnezeieștile Taine”.

„Să ne rugăm Mântuitorului Hristos așa cum ne îndeamnă și Sfântul Andrei Criteanul, într-o cântare din slujba acestei denii: ‹Să devenim și noi oameni fericiți și binecuvântați care pot să primească pe Domnul cu credință pregătindu-ne mai înainte inima ca foișor și dăruindu-i ca cină credința cea dreaptă și faptele noastre bune…›”.

În predica adresată credincioșilor prezenți la denie doar prin intermediul posturilor de radio și TV ale Patriarhiei Române, părintele Chiril Lovin a subliniat semnificațiile principalelor evenimente prezentate în textul evanghelic citit la denie.

Denia din Sfânta şi Marea Joi – Catedrala Patriarhală din București #LIVE #15aprilie

Denia din Sfânta şi Marea Joi – Catedrala Patriarhală din București #LIVE #15aprilie

Publicată de Agenția de știri Basilica pe Miercuri, 15 aprilie 2020

Foto: Arhivă Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente