Părintele Chad Hatfield în vizită la Facultatea de Teologie Justinian Patriarhul din Capitală

Părintele Chad Hatfield s-a întâlnit în data de 20 iunie 2017 cu profesorii Facultății de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul din București.

În cadrul vizitei, Preşedintele Institutului Teologic Ortodox Sfântul Vladimir (SVOTS) din New York a vorbit despre protocolul de colaborare dintre instituția pe care o reprezintă și Facultatea de Teologie din Capitală. Acesta prevede schimburi de profesori și de studenți specializați pe literatură religioasă.

Această vizită are loc ca o continuitate a acordului semnat în anul 2013. Am avut o întrevedere cu părinții profesori și cu părintele decan și am discutat despre protocolul de colaborare. Discuția a avut ca temă principală cum putem să îl facem mai eficient și mai productiv pentru ambele facultăți, a precizat părintele Chad.

Potrivit Radio Trinitas, la rândul său, părintele Ștefan Buchiu, Decanul Facultății de Teologie din București, a spus care au fost deciziile luate în urma dialogului avut cu oaspetele american.

Anul viitor se vor împlini cinci ani de la semnarea acestui acord. El va fi înnoit cu binecuvântarea Părintelui Patriarh Daniel. În ultimii ani au fost doi licențiați ai facultății noastre care au urmat studiile masterale acolo. Aceștia au avut rezultate strălucite, a evidențiat părintele Ștefan Buchiu.


Părintele Chad Hatfield este profesor de Misiologie şi Evanghelizare la Institutul Teologic Ortodox Sfântul Vladimir din New York. În data de 30 noiembrie 2016 el a fost numit primul Preşedinte al acestui institut teologic ortodox.

Foto credit: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente