Părintele care vrea să-i învețe pe copii să viseze își împlinește curând propriul vis: un afterschool pentru ei

Părintele Ioan Nemțanu de la Parohia Țolici, în comuna Petricani, județul Neamț, a finalizat clădirea destinată activităților cu copiii și tinerii din sat. În curând, va putea să-i învețe să viseze și să-și împlinească propriile visele. Ortodocșii din sat nu au posibilități materiale deosebite, astfel că parohia va sprijini educația copiilor, în timp ce ține aprinsă și candela credinței dreptmăritoare.

„M-a trimis Dumnezeu, prin ierarhul meu, în satul Țolici pentru a ține aprinsă candela credinței. Aici am descoperit mulți talanți îngropați și multe ogoare sufletești nearate”, scria parohul pe contul personal de Facebook în urmă cu aproape doi ani.

„M-am înarmat cu multă răbdare și L-am rugat pe Dumnezeu să nu ne uite. Visul meu a început odată cu visul lor.”

Basilica.ro nota într-un articol anterior că 20% din familiile din Țolici aparțin de Biserica Ortodoxă, iar în aceste familii s-au născut o treime din copiii satului. Părinții muncesc cu ziua și nu au timp, nici putere să se ocupe de viitorul copiilor.

De aceea, Părintelui Ioan Nemțanu și doamnei preotese Lăcrămioara Nemțanu li s-a părut firesc să ajute în această direcție.

Clădirea centrului în urmă cu doi ani. Foto: Facebook / Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, Țolici

Așa a început construcția clădirii de afterschool pentru copiii satului.

Acum, visul părintelui paroh este aproape de împlinire și, prin aceasta, cu siguranță că și multe vise ale copiilor, pe viitor.

Clădirea centrului în prezent (fundal). Foto: Facebook / Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, Țolici

„Partea exterioară a clădirii este făcută. Clădirea este tencuită și izolată, exceptând tencuiala decorativă”, spune parohul din Țolici. Mai sunt câteva hopuri: utilarea și mobilarea.

Înainte de rezolvarea decorațiunii exterioare, părintelui i se pare prioritară realizarea instalației de încălzire. „Clădirea va fi accesibilă doar în sezonul de vară dacă nu vom reuși anul acesta să rezolvăm cu partea de instalație”, spune el.

Deocamdată, activitățile cu copiii au loc în biserica parohială. Dar, în aproximativ două săptămâni, afterschoolul va avea o sală de clasă dotată prin implicarea Fundației Caravana Zâmbetelor.

Activități cu copiii la Biserica „Sf. Parascheva” din Țolici, coordonate de dna Preoteasă Ioana Nemțanu. Foto: Facebook / Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, Țolici

Pentru biblioteca centrului, a fost inițiată o strângere de fonduri pe Facebook.

„Biblioteca parohială are menirea de a zidi în inimile tinerilor noștri cunoștințele, experiența și trăirile înaintașilor noștri. Ne dorim ca prin această sală de bibliotecă să clădim un munte de curaj, speranță și entuziasm în comunitatea noastră”, transmite Părintele Ioan Nemțanu.

„De ce să donezi pentru noi? Întrucât tinerii sunt viitorul nostru și au nevoie de o formare pe măsură. Biblioteca poate fi puntea către un nou început. Cărțile sunt precum învățătorii, mereu îți vei aduce aminte de învățăturile frumoase pe care le-ai primit. Însă ca visul nostru să devină realitate, avem nevoie de ajutorul vostru.”

Parohia are nevoie și de o donație de cărți în stare bună, dar, mai ales, în acest moment, de fonduri pentru achiziționarea corpurilor de bibiliotecă, în valoare de 9.000 lei.

Intrarea în curtea parohiei, vegheată de icoana sfintei ocrotitoare. Construcția centrului pentru activități cu copii a mers în paralel cu lucrările de restaurare la biserică. Foto: Facebook / Parohia ,,Sfânta Cuvioasă Parascheva”, Țolici

Donează

Pe Facebook

Click aici

Prin transfer bancar

Parohia Sf. Parascheva Țolici
Cont: RO30BTRLRONCRT0267700202
Banca: Banca Transilvania
CIF: 11707652
Telefon: 0741 755 520

Foto credit: Facebook / Parohia ,,Sfânta Cuvioasă Parascheva”, Țolici

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente