Părintele Caliopie de la Mănăstirea Bujoreni este noul egumen al Schitului Tanacu

Preasfințitul Părinte Ignatie l-a instalat luni pe noul egumen al Schitului Tanacu, în persoana ieromonahului Caliopie Adomniței, provenit din obștea Mănăstirii Bujoreni, informează Episcopia Hușilor.

Evenimentul a avut loc după slujba oficiată la schit cu ocazia hramului de vară: Cinstirea Sfintei Icoane a Maicii Domnului Prodromița (12 iulie).

Tot luni, Preasfințitul Părinte Ignatie a sfințit paraclisul de iarnă al schitului, care a primit ca ocrotitori pe Sfinții Mucenici Militari Gheorghe, Procopie și Artemie. ©Episcopia Hușilor

La predică, ierarhul a refelectat asupra textului evanghelic care se citește de obicei la sărbătorile Maicii Domnului (Luca 10:38-42; 11:27-28). PS Ignatie a subliniat că „cele două atitudini, ale Martei și ale Mariei – de slujire și de ascultare a cuvântului lui Dumnezeu – nu sunt în opoziție, ci în complementaritate”.

„Nu i-a spus că nu este bună partea de care se ocupa Marta – cele ale primirii, ale bunei găzduiri; ci că îi lipsește ceva: să înduhovnicească toată această preocupare a unei bune găzduiri. Așa cum Maica Domnului nu numai că a deschis casa în care l-a primit pe Arhanghelul Gavril, ci și inima sa”, a explicat Preasfinția Sa.

În cadrul Sfintei Liturghii oficiate la Tanacu, PS Ignatie l-a hirotonit ierodiacon pe monahul Dionisie Cernat din obștea schitului. ©Episcopia Hușilor

„Cele două realități se întrepătrund, se completează una pe alta. Este nevoie să ne întreținem și din punct de vedere trupesc, să ne hrănim, să avem vigoarea necesară, ca mai apoi să ne putem dărui, cu întreaga noastră energie interioară, lui Dumnezeu, prin rugăciune”, a subliniat Episcopul Hușilor.

Foto credit: Episcopia Hușilor

Comentarii Facebook


Știri recente