Părintele Arsenie Papacioc a fost omagiat la FTOUB

La Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti a avut loc marţi, 6 noiembrie 2018, o conferinţă dedicată părintelui Arsenie Papacioc.

Evenimentul intitulat „Atunci semeni cu Dumnezeu: când ştii să ierţi” a început la ora 18:00 şi a fost moderat de pr. Holbea Gheorghe.

Unul dintre invitaţii serii duhovniceşti a fost ierod. Iustinian Stoica din Muntele Athos, ucenic al părintelui Arsenie.

În cadrul evenimentului a fost prezentată cartea semnată de ierod. Iustinian Stoica: „Părinţii mei duhovniceşti Arsenie Papacioc şi Petroniu Tănase”.

Părintele Arsenie Papacioc

Părintele Arsenie Papacioc s-a născut în anul 1914, în satul Misleanu, județul Ialomița. În 1932 a absolvit Școala de Arte și Meserii din București.

Tuns în monahism la Mănăstirea Antim din București, în anul 1950, a devenit ieromonah pe seama Mănăstirii Slatina, la 26 septembrie, în același an.


Duhovnicul Arsenie Papacioc prin ochii Părintelui Ieremia de la Putna | INTERVIU


În vara anului 1958 a fost arestat de autoritățile comuniste, pentru apartenență la „Rugul aprins”. A trecut prin mai multe închisori: Brașov, Jilava și Aiud. A fost grațiat în anul 1964, după interminabile anchete și torturi, alături de ceilalți deținuți rămași în viață de la închisoarea Aiud.

După ieșirea din închisoare a fost numit preot în Ardeal, iar o perioadă a fost stareț la Mănăstirea Cozia.

Din anul 1976 a făcut parte din obștea Mănăstirii „Sfânta Maria” de la Techirghiol. A trecut la Domnul în ziua de 19 iulie, la vârsta de 96 de ani, și a fost înhumat în curtea mănăstirii, în apropierea fântânii Sfântului Pantelimon.

Foto credit: Ştefania Soare/ASTO

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente