Părintele Arsenie Boca a fost pomenit la Mănăstirea Prislop

Mitropolitul Laurenţiu al Ardealului a prezidat liturghia şi slujba parastasului oficiate joi la Mănăstirea Prislop la împlinirea a 30 de ani de la moartea părintelui Arsenie Boca, informează Episcopia Devei şi Hunedoarei.

Împreună cu Mitropolitul Ardealului au concelebrat: Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, și Preasfințitul Părinte Episcop Daniil Stoenescu.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu a vorbit pelerinilor despre demersurile privind canonizarea părintelui Arsenie Boca.

Preasfințitul Părinte Episcop Daniil a rostit un cuvânt despre personalitatea duhovnicească a Părintelui Arsenie Boca și receptarea ei astăzi, la 30 de ani de la trecerea la cele veșnice.

Episcopul Gurie al Devei a mulţumit clericilor și pelerinilor veniți să se roage la Mănăstirea Prislop.

Demersurile de canonizare

La finalul lunii octombrie, Sinodul Bisericii Ortodoxe Române întrunit la București a luat act de propunerea Mitropoliei Ardealului de canonizare a părintelui Arsenie Boca. Propunerea a fost transmisă mai departe Subcomisiei sinodale pentru canonizarea sfinților români.

Comisia va invita specialiști din diferite domenii de competență să redacteze referate privind canonizarea părintelui Arsenie Boca din perspectiva expertizei lor teologice, de pictură bisericească și de disciplină monahală.

De asemenea, vor fi evaluate și referate ale cercetătorilor istorici permanenți desemnați de mitropolii să cerceteze documentele CNSAS pentru a prezenta activitatea părintelui Arsenie Boca în perioada 1945-1989.

Foto credit: Episcopia Devei

Comentarii Facebook


Știri recente