Părintele Adrian Gabor a fost pomenit la cinci ani de la trecerea în veşnicie

Părintele Adrian Gabor, fost profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” a Universității din București și fost preot coslujitor la Parohia „Sfântul Nicolae” – Buzeşti  din Capitală, a fost pomenit sâmbătă la cinci ani de la trecerea sa la cele veşnice.

Slujba de comemorare a fost oficiată în biserica unde a slujit neîntrerupt timp de peste 14 ani.

La eveniment au participat membrii familiei, credincioşi care l-au cunoscut, precum şi foşti colegi ai Părintelui Gabor de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti.

„În biserica Parohiei Sfântul Nicolae – Buzeşti  din Capitală a avut loc săvârșirea Sfintei Liturghii, urmată de slujba Parastasului, cu pomenirea regretatului părintelui profesor Adrian Gabor, slujitor devotat al acestei biserici, la împlinirea a 5 ani de la plecarea sa din această viață”.

„Pe lângă familia părintelui profesor și credincioși ai parohiei noastre, la rugăciune au participat și colegi din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul din București – Pr. paroh lect. Petre Sperlea, Pr. conf. Radu Mureșan și lect. Adrian Carabă –, locul unde părintele profesor a activat cu dragostea și devotamentul unui dascăl de vocație”.

„Vom păstra, ca pe o datorie de suflet, o amintire vie Părintelui profesor Adrian Gabor, așa cum se cuvine să păstrăm, neatinsă de uitare, memoria tuturor preoților înaintași, cu faptele și cu realizările lor, lăsate nouă moștenire. Dumnezeu să-l odihnească în Împărăția Sa pe Părintele Adrian, preot și dascăl de vrednică pomenire”, a declarat pentru Basilica.ro Pr. paroh Petre Sperlea.

În mesajul de condoleanţe transmis în urmă cu cinci ani la înmormântare, Patriarhul Daniel a subliniat că toţi cei care l-au cunoscut pe Părintele Adrian Gabor „l-au prețuit pentru personalitatea sa dinamică și pentru mărinimia sa sufletească”. Mesajul integral, aici.

Pr. prof. Adrian Gabor s-a născut în 5 ianuarie 1960. A urmat Seminarul Teologic din Buzău (1977-1982), apoi studii de licenţă la Institutul Teologic de grad Universitar Bucureşti (1983-1987). În perioada 1987-1990 urmează cursuri de doctorat în teologie. În 1992 efectuează studii aprofundate la Facultatea de Teologie Catolică a Universităţii de Ştiinţe Umaniste din Strasbourg, care culminează cu obţinerea titlului de doctor în 1996.

A trecut la cele veşnice în 2 iunie 2017, iar slujba de înmormântare a avut loc în biserica Parohiei „Sfântul Nicolae” – Buzeşti din București.

Foto credit: arhivă Ziarul Lumina

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente