Parastas pentru vrednicul de pomenire Bartolomeu la Catedrala mitropolitană din Cluj-Napoca

Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, alături de Preasfințitul Vasile Someșanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Clujului, au fost prezenți în Catedrala mitropolitană din Cluj-Napoca, în duminica a XXXII-a după Rusalii, după cum informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

După Sfânta Liturghie, în cuvântul de învățătură, pornind de la Evanghelia zilei, IPS Andrei a vorbit despre familia creștină ce salvează neamul și omenirea. În cadrul Sfintei Liturghii, IPS Andrei l-a hirotonit preot pe inspectorul de religie al județului Cluj, Sidon Marian, pentru capelele școlare din municipiul Cluj-Napoca.

Apoi, IPS Andrei și PS Vasile Someșanul au oficiat slujba Parastasului pentru mitropolitul Bartolomeu și episcopul Nicolae Ivan. IPS Mitropolit Andrei a evidențiat activitatea celor doi mari ierarhi.

„Mitropolia a fost întemeiată de Sfântul Ștefan cel Mare. Vremurile fiind grele și tumultuoase peste românii din Transilvania, această mitropolie cu sufragana ei de la Vad n-a durat multă vreme. Când, însă, după Unirea cea mare au fost prielnice condițiile, în 1921, vine vrednicul de pomenire episcop Nicolae Ivan și reîntemeiază eparhia”, a spus IPS Andrei, care a completat apoi că, în 2005, mitropolitul Bartolomeu a reîntemeiat mitropolia.

Comentarii Facebook


Știri recente