Parastas pentru Regina Ana la Catedrala Episcopală din Baia Mare

La Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare, Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul a oficiat marţi, 02 august 2016, de la ora 18:00, slujba Parastasului pentru Regina Ana a României, care a trecut la Domnul cu o zi înainte, a precizat Andrei Fărcaş.

Pentru că Majestatea Sa Regina Ana a încetat din viaţă şi pentru că Familia Regală este un capitol din istoria poporului român şi a României, facem Parastasul după toată rânduiala Bisericii noastre, a spus Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

IMG_0800

Românii, în general, au fost mult iubitori ai Familiei Regale, pentru că a răbdat mult Familia Regală. Regele şi Regina au plecat din ţară alungaţi. Regele Mihai a trecut peste multe greutăţi cu această soţie minunată, pe care i-a dat-o Dumnezeu. Petrecem pe ultimul drum pe Regină. Se încheie un capitol al istoriei. Un capitol trist. Ei au făcut mult bine ţării, pentru că au avut multă demnitate şi au iubit mult poporul român. Ne aducem aminte, noi, cei mai în vârstă, că, la Anul Nou, Regele Mihai transmitea un mesaj frumos pentru poporul român. De aceea am făcut Parastas, pentru că gândul Regelui a fost şi este mereu la poporul român. Suntem datori să ne rugăm. Deşi înainte nu au fost, astăzi sunt preţuiţi şi respectaţi de popor. De aceea ne rugăm pentru ei şi îi vom pomeni aşa cum ne pomenim oamenii iubiţi, părinţii, oamenii de cultură, cunoscuţii”, a mai spus Ierarhul maramureşean.

 

Comentarii Facebook


Știri recente