Parastas pentru Părintele Serafim Man

Părintele Arhimandrit Serafim Man, fost stareț al Mănăstirii Rohia, a fost comemorat sâmbăta aceasta de obștea așezământului, la împlinirea unui an de la trecerea la Domnul. Stareți și starețe de la mănăstirile din Episcopia Maramureșului și Sătmarului, foști ucenici, dar și foarte mulți credincioși au participat de dimineață la Sfânta Liturghie oficiată de Preasfințitul Părinte Arhiereu-vicar Iustin Sigheteanul, informează TRINITAS TV. În cadrul slujbei, ierarhul a hirotonit pe seama mănăstirii, un tânăr ierodiacon. Parastasul a fost oficiat la mormântul părintelui Serafim.

„Părintele arhimandrit Serafim, duhovnicul Mănăstirii Rohia și părintele nostru, a avut o călătorie pământească de 78 de ani. Astăzi își doarme somnul de veci întru nădejdea învierii și a vieții veșnice în cimitirul Mănăstirii Rohia pe care a căutat-o, care l-a primit, pe care a slujit-o, condus-o și pe care a iubit-o până în ultima clipă a vieții precuvioșiei sale”, a mărturisit PS Părinte Iustin Sigheteanul.

Părintele Arhimandrit Serafim Man s-a născut pe 27 noiembrie 1935, în satul maramureșean Boiereni. În 1952, tânărul Ștefan Man intră ca frate în Mănăstirea Rohia. Slujește în biserica mănăstirii până în anul 1959, când, prin Decretul 410, este nevoit să părăsească așezământul. Se întoarce, însă, aici în 1971, iar doi ani mai târziu este numit stareț al cunoscutei mănăstiri. Părintele a fost cunoscut mai ales în calitatea sa de duhovnic al monahului Nicolae Steinhardt. A trecut la Domnul anul trecut, în ziua de 12 februarie.

Comentarii Facebook


Știri recente