Parastas în „Cimitirul săracilor“ la Cluj-Napoca

La iniţiativa Societăţii Femeilor Ortodoxe (SFO) din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului s-a săvârşit un Parastas pentru persoanele fără aparţinători înmormântate în cimitirul Pomet de pe Valea Chintăului din Cluj-Napoca. Este vorba de oameni ai străzii decedaţi, în cele mai multe cazuri în împrejurări necunoscute, şi care sunt înhumaţi într-un perimetru aparte, numit şi „Cimitirul săracilor“, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

Slujba Parastasului a fost oficiată în biserica Parohiei „Sfântul Lazăr“ de către parohul acesteia, pr. Ilie Răduţ, împreună cu pr. Florin-Cătălin Ghiţ, implicat în activităţi ale SFO Cluj-Napoca. La slujba Parastasului au participat şi membre ale SFO Cluj-Napoca.

După slujba Parastasului, părinţii Ilie Răduţ şi Florin-Cătălin Ghiţ împreună cu membrele Societăţii Femeilor Ortodoxe s-au deplasat la mormintele din „Cimitirul săracilor”, unde a fost săvârşită o scrută slujbă de pomenire a celor adormiţi.

În mod tradiţional, SFO organizează în fiecare an această slujbă a Parastasului pentru persoanele care au fost înmormântate fără să li se cunoască familia, rudele sau aparţinătorii.

Comentarii Facebook


Știri recente