Paraclisul Mănăstirii Jiana şi-a cinstit ocrotitorul spiritual | În imagini

Paraclisul Mănăstirii Jiana din judeţul Mehedinţi şi-a cinstit în prima zi a anului bisericesc ocrotitorul spiritual, pe Sfântul Cuvios Simeon Stâlpnicul.

La sărbătoarea aşezământului monastic Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei.

© Episcopia Severinului şi Strehaiei

El le-a vorbit credincioşilor la predică despre necesitatea pravilei zilnice așa cum o țineau bătrânii noștri şi a subliniat importanța rugăciunii către sfinți, care sunt mijlocitorii noștri către Dumnezeu.

© Episcopia Severinului şi Strehaiei

Un prinos de recunoştinţă a fost adus şi pentru ctitorii trecuţi la Domnul, ei fiind pomeniţi la slujba care a urmat Sfintei Liturghii.

© Episcopia Severinului şi Strehaiei

Mănăstirea Jiana a fost înfiinţată ca mănăstire de călugări, în 2008. Ridicarea bisericii paraclis a început în anul 2012, iar lucrările de construcție au durat 9 luni de zile.

© Episcopia Severinului şi Strehaiei

În data de 27 mai 2013, când a fost târnosită Biserica paraclis a Mânăstirii Jiana a fost aşezată sub ocrotirea Sfântului Simeon Stâlpnicul.

© Episcopia Severinului şi Strehaiei

Foto credit: Episcopia Severinului şi Strehaiei

Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Comentarii Facebook


Știri recente

Arhiepiscopia Bucureștilor va organiza spectacolul „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”

Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va organiza Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, luni, 5 decembrie. Evenimentul va avea loc în Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei, începând cu ora 17:00.…