Paraclisul episcopal din Miercurea Ciuc are o copie a icoanei Maicii Domnului de la Nicula

Episcopul Andrei al Covasnei a sfinţit duminică o copie a icoanei Maicii Domnului de la Nicula. Icoana a fost aşezată spre cinstire credincioşilor în paraclisul episcopal din Miercurea Ciuc care are ca ocrotitori pe „Sfinții Apostoli Petru, Pavel și Andrei”.

Ierarhul a binecuvântat icoana la sfârşitul liturghiei oficiată duminică în lăcaşul de cult.

Icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Nicula a fost pictată în 1681 de preotul Luca din Iclod. Foto credit: Eoiscopia Covasnei şi Harghitei

Preasfinţia Sa a explicat în omilie deosebirea dintre verbele a te îngriji și  a te îngrijora. 

„A te îngriji este noțiune elementară a fiecărui om, grija pe care trebuie să o avem față de condiția noastră materială. A ne îngrijora este grija care devine povară, obsesie prioritară care duce de multe ori la disperare”.

„Tâlcul evangheliei de astăzi este deosebirea dintre trup și suflet”, a reamintit Părintele Episcop.

Episcopul Andrei la Sfânta Liturghie. Foto credit: Episcopia Covasnei şi Harghitei

„Trupul este trecător, iar sufletul este nemuritor. Sufletul este rațional, pentru că este scânteia dumnezeiască așezată în chipul de lut – trup. De aceea sufletul este luminătorul trupului. Dacă faci din suflet trup nu ai lumină în viața pământească. Cuvântul lui Dumnezeu este izvor de apă vie care nu mai poate fi luat înapoi. Tot ceea ce ne îngrijorează sunt darurile lui Dumnezeu care nu pot fi luate înapoi”.

Răspunsurile la strană au fost oferite de un grup de maici de la Mănăstirea „Sfântul Ierarh Nicolae” din Miercurea Ciuc.

Foto credit: Episcopia Covasnei şi Harghitei

Comentarii Facebook


Știri recente